Monte kolač recept

Jeste li ikada pripremili monte kolač? Ovaj jednostavan i brzi kolač koji se ne peče idealan je odabir za sve one koji vole jednostavne, ali vrlo ukusne kolače. Donosimo vam recept kako pripremiti monte kolač, kolač bez pečenja!

SASTOJCI:

litra mlijeka

12 žlica gustina

3 žlice šećera

1 vanilin šećer

1 margarin

500 ml vrhnja za šlag

30 dkg čokolade za kuhanje

petit keksi

PRIPREMA:

Stavi se kuhati litra mlijeka, a prethodno se odvoji 2 dl i razmuti s gustinom, vanilin šećerom i šećerom. Prije nego mlijeko zavri umiješa se ta smjesa i sve se zajedno kuha. (Ja miješam s mikserom da se ne naprave grudice.) Kad se skuha, krema se stavi hladiti.

Izmiksa se cijeli margarin i doda u hladnu kremu.

Nakon toga se stavi kuhati 500 ml vrhnja za šlag i 30 dkg čokolade za kuhanje. To treba kuhati dok se ne otopi čokolada i lagano zgusne.

PODLOGA

Petit kekse namočiti u mlijeku i složiti na neku podlogu. Složene kekse preliti sa glazurom od čokolade i na čokoladu opet složiti petit kekse namočene u mlijeku.

Nakon toga na petit kekse staviti kremu i na kraju preko kreme preliti preostalu glazuru.

NAPOMENA

Ako se stavi 12 žlica gustina krema je dosta gusta pa ju je malo teže razmazati, tak da se može staviti i manje gustina ako hoćete rjeđu kremu. Može se staviti i više šećera i vanilin šećera ako hoćete slađu kremu.

Dobar tek! 🙂